Rainbow AAA Dynamic

Objectief

Het Baloise AAA Dynamic Profiel is voornamelijk samengesteld uit een selectie van de beste beheerders in diverse dynamische asset allocation strategiëen. De beheerders hanteren meestal een flexibel beheersmandaat met als doel een dynamische allocatie te bekomen tussen verschillende activaklassen (onder andere: cash, obligaties, aandelen, grondstoffen) op basis van diverse strategiëen (onder andere: long only, absolute return, total return).

Op basis van fondsen

Het Baloise AAA Dynamic Profiel is opgebouwd uitsluitend op basis van beleggingsfondsen, het is dus een portefeuille van fondsen. Dit betekent dat wij nooit rechtstreeks beleggen in aandelen en/of obligaties, wél selecteren wij fondsen die investeren in aandelen en/of obligaties.

 

Waarom via beleggingsfondsen?

  • Wed nooit op één paard. Een optimale spreiding wordt gegarandeerd: ieder fonds bestaat uit tientallen soms honderden verschillende aandelen en/of obligaties. Op deze manier elimineren wij de risico’ s ten gevolge van fraude en/of faillissement van één enkel bedrijf. Denk maar aan de rampzalige voorbeelden van de laatste jaren (Lernaut&Hauspie, Worldcom, Enron, enz.).
  • Samen staat men sterker dan alleen. Er zijn belangrijke kostenvoordelen ten opzichte van onder andere individueel portefeuillebeheer. Daar men in beleggingsfondsen kapitalen samenvoegt van meerdere investeerders, verkrijgt men betere condities bij de bank, zoals bij het uitvoeren van beursorders.
  • Het verzekert u een fiscale optimalisatie van uw winsten. Voor de meeste beleggingsfondsen naar Europees recht is er bijna geen meerwaardebelasting of roerende voorheffing verschuldigd.

Actieve Asset Allocation

Samenstelling modelportefeuille

Een minimum allocatie van 50 procent naar dynamische fondsen (lees: aandelenfondsen, agressieve gemengde fondsen, flexibele gemengde fondsen) is vastgelegd voor dit profiel. Jaarlijks wordt de modelportefeuille grondig geanalyseerd en indien nodig gratis aangepast.

Dagelijkse tactische bijsturing

De reële onderliggende samenstelling van de modelportefeuille wordt voortdurend tactisch bijgestuurd door de onderliggende fondsen in functie van de opportuniteiten die zich in de financiële markten voordoen op korte termijn. Dit noemen wij actief beheer. Via dit actief beheer beschikt u over een belegging die actueel is en alle nieuwe trends in de financiële markten volgt.

Rainbow AAA Dynamic

Uw voordelen in het Rainbow AAA concept

Juridische structuur

De juridische structuur van uw belegging is solide: u hoeft zich dus geen zorgen te maken over uw vermogen. Zoals blijkt uit onderstaand schema werd het concept uitgewerkt in samenwerking met andere betrouwbare instanties die onder andere mede controle uitoefenen op het beheer.

Het is een levensverzekeringscontract Tak-23 naar luxemburgs recht

Het profiel Baloise AAA Dynamic is een samenstelling van fondsen aangekocht via een levensverzekeringscontract Tak-23 bij de levensverzekeringsmaatschappij Baloise Vie Luxembourg. Bovendien geeft een Luxemburgs levensverzekeringscontract u juridische zekerheid daar deze streng gecontroleerd worden door de controle instanties der verzekeringen in Luxemburg.

Uiteindelijk wordt door verschillende partijen controle uitgevoerd op het dagelijkse beheer van Baloise AAA Dynamic:

  • De onderliggende fondsen van Baloise AAA Dynamic volgen dagelijks de portefeuille op en sturen bij indien nodig.
  • Baloise Vie Luxembourg rapporteert elk kwartaal aan de controle-instantie der verzekeringen in Luxemburg (Commissiarat aux Assurances)

Dankzij deze solide juridische structuur heeft u de zekerheid van een professioneel correct beheerd vermogen.

Pin It on Pinterest

Share This